19 Apr

Terugblikken en vooruitkijken met de soos

Op 22 maart hadden de gastvrouwen een heerlijke Paasbrunch voorbereid. Als welkom kregen de mensen een kopje koffie of thee met een heerlijke traktatie van mevrouw Oosterman, die jarig geweest was. We dronken een glaasje fris met een paaseitje.
Daarna een mooie liturgie samengesteld door Rika en Riet met behulp van onze achtergrond medewerker Ies (bedankt!). Vervolgens kon de uitgebreide lunch beginnen. Eerst soep vooraf, en daarna had Ineke voortreffelijke eieren gekookt.
Er waren verder nog paasstollen, croissants, bolletjes, salade, brood, heerlijke zalmbroodjes en nog veel meer.
Als toetje kwam er nog een wafel met warme kersen en slagroom. Het was te veel om op te noemen, maar ook om op te eten… Maar zoals we vroeger leerden: je gooit nooit wat weg! Alles werd keurig verdeeld en de gastvrouwen kregen allemaal iets mee. Ze hadden allemaal hard gewerkt, dus dat was wel verdiend vonden we. Volgens mij hebben de gasten erg genoten.

We kijken nu weer uit naar de volgende activiteit, het reisje op 19 april. Lees verder

09 Apr

FairTrade – wat houdt het nou precies in?

U hebt al kunnen lezen hoe we een van de volgende lunchcafe’s een FairTrade lunchcafe gaan maken. Het is dan natuurlijk ook de bedoeling dat zoveel mogelijk van de gerechten en soepen op het buffet FairTrade zijn. Maar wat betekent dat dan eigenlijk?
Tegenwoordig zijn van alle etenswaren wel FairTrade-varianten te vinden, met alle verschillende keurmerken. Zo is er bijvoorbeeld FairTrade koffie en chocola, maar ook FairTrade melk en wijn. Nu is het idee van FairTrade dat de verbouwers en verhandelaars van de producten eerlijk betaald worden voor hun werk. Dus ze mogen niet afgeperst worden, of door grotere bedrijven bijna gedwongen worden om lage prijzen te accepteren. Lees verder

06 Apr

Vluchtelingen kloppen aan onze deur

Zijn we het onderwerp al zat? De stroom vluchtelingen die Europa overspoelt en die mensen en meningen uit elkaar lijkt te drijven? Wat zegt onze onderbuik? En wat zegt de Bijbel? Met deze lastige vragen gaat de derde en laatste ‘slimme zorgkern’ van dit seizoen aan de slag. Komt u ook?
Slimme zorgkernen zijn korte gesprekskringen van slechts enkele bijeenkomsten kort na elkaar. Ze leggen zo geen groot beslag op agenda’s, maar bieden ze wel de gelegenheid snel tot de kern van het onderwerp – en tot elkaar! – te komen. Lees verder

04 Apr

Nog twee keer Open Catehcisatie

In de voorbereidingstijd voor Pasen lag het even stil, maar voor het einde van het ‘kerkenwerkseizoen’ is er nog tweemaal een Open catechisatie – voor jong en oud. Op maandag 4 en maandag 11 april van 19.30-20.15 uur in De Wipmolen.
De Open Catechisaties – die zich afspelen onder het licht van de Paaskaars, rond Bijbel, gebed en lied – borduren voort op het jaarthema ‘dankbaarheid’. Tijdens de laatste twee kijken we naar onszelf: kunnen we danken voor onze welvaart? kunnen we danken voor ons gemeente-zijn? Waarom wel of waarom niet? Wanneer wel en wanneer niet? Denk, praat en beleef het mee!