14 Mrt

Boeken hebben bestemming gevonden

Twee keer hebben we onze boekenvoorraad uit onze oude wijk-bibliotheek ‘tentoongesteld’ tijdens een Lunchcafé. En met succes!! De detectives en de Grote Letterboeken vonden gretig aftrek bij eigen wijkgemeenteleden en Lunchcafé-gasten. Maar er bleef ook nog een flinke stapel verhuisdozen vól over. Omdat de boeken destijds met zuinigheid en vlijt bij elkaar gespaard zijn, wilde de kerkenraad er een ‘serieuze bestemming’ voor vinden. En die is gevonden in de Stichting EJO Burundi. Over deze stichting kunt u regelmatig in het PKD lezen. Het is een initiatief, onder andere vanuit de wijkgemeente Mattheus. En het is net zo’n ‘scholenbouw-‘project als Kasambankholi in Malawi: schoollokalen en lerarenwoningen bouwen. Het onderwijs in het Zuid-Afrikaanse land Burundi, dat verscheurd is door burgeroorlogen, staat grotendeels in het teken van vredesopvoeding en verzoening. Regelmatig houdt de stichting boekenmarkten om met de verkoop van tweedehandsboeken nieuwe fondsen te werven. Dáár zijn ‘onze boeken’ dus naar toe! (zie ook www.ejoburundi.nl).