06 Apr

Vluchtelingen kloppen aan onze deur

Zijn we het onderwerp al zat? De stroom vluchtelingen die Europa overspoelt en die mensen en meningen uit elkaar lijkt te drijven? Wat zegt onze onderbuik? En wat zegt de Bijbel? Met deze lastige vragen gaat de derde en laatste ‘slimme zorgkern’ van dit seizoen aan de slag. Komt u ook?
Slimme zorgkernen zijn korte gesprekskringen van slechts enkele bijeenkomsten kort na elkaar. Ze leggen zo geen groot beslag op agenda’s, maar bieden ze wel de gelegenheid snel tot de kern van het onderwerp – en tot elkaar! – te komen.

Het thema vluchtelingen staat centraal in de derde slimme zorgkern van dit seizoen. De eerste keer kijken we naar de actualiteit en naar onszelf. Wat zeggen de feiten en hoe reageer ik daarop? Wil ik helpen? Of wil ik ‘het’ weren? De tweede keer kijken we naar vluchtelingen in de Bijbel. Abraham was vluchteling, Jezus zelf ook… En op de derde bijeenkomst kijken we wat de politieke partijen van onze voorkeur over de situatie zeggen, wegen we dit ten opzichte van wat we eerder bespraken en proberen we een weg te vinden … Drie woensdagmiddagen: 6, 13 en 20 april, van 15.00-17.00 uur in De Wipmolen onder leiding van David Knibbe.