19 Apr

Terugblikken en vooruitkijken met de soos

Op 22 maart hadden de gastvrouwen een heerlijke Paasbrunch voorbereid. Als welkom kregen de mensen een kopje koffie of thee met een heerlijke traktatie van mevrouw Oosterman, die jarig geweest was. We dronken een glaasje fris met een paaseitje.
Daarna een mooie liturgie samengesteld door Rika en Riet met behulp van onze achtergrond medewerker Ies (bedankt!). Vervolgens kon de uitgebreide lunch beginnen. Eerst soep vooraf, en daarna had Ineke voortreffelijke eieren gekookt.
Er waren verder nog paasstollen, croissants, bolletjes, salade, brood, heerlijke zalmbroodjes en nog veel meer.
Als toetje kwam er nog een wafel met warme kersen en slagroom. Het was te veel om op te noemen, maar ook om op te eten… Maar zoals we vroeger leerden: je gooit nooit wat weg! Alles werd keurig verdeeld en de gastvrouwen kregen allemaal iets mee. Ze hadden allemaal hard gewerkt, dus dat was wel verdiend vonden we. Volgens mij hebben de gasten erg genoten.

We kijken nu weer uit naar de volgende activiteit, het reisje op 19 april.

Toch wel duur, een dagje uit, maar je wilt zo graag…
Dus toch maar doen? Even een dagje iets anders, de soos op pad! Want met vakantie gaan lukt ook niet altijd meer. De gastvrouwen gingen vergaderen en maakten een lijst van wie mee zou willen. En voor we het wisten stonden er veertig mensen op die lijst. Geweldig! Dan hoeven we niet meer te lobbyen…
Er werd zelfs al geld overgemaakt. Voor de leden van de soos hadden we gelukkig nog wat geld in het potje, dus die konden iets goedkoper mee. We zijn altijd zo zuinig mogelijk, zodat we zoveel mogelijk kunnen doen. Dat betekent dus dat de leden van de soos maar 1 euro per middag betalen, en soms, als we koken, nog wat extra. Er komen ook veel gasten, mensen die nog geen lid van de soos zijn, en die willen ook vaak bijdragen in de kosten.

Maar nu komt de verassing…
Na de kerkdienst kwam Joep, onze scriba, naar me toe, met de vraag of ik even tijd voor hem heb. Hij had een hele grote verassing voor de soos. Zoals u in het vorige kerkblad hebt kunnen lezen, wil de kerkenraad dankbaar investeren in de gemeente en in de zorgkernen. De kerkenraad was toen op het idee gekomen om een gedeelte van het reisje te betalen. Alle soosleden mogen dit jaar dus gratis mee met het daguitje! De gasten van de soos, dus de mensen die geen lid zijn maar wel graag mee willen, betalen ook minder. Deze week krijgt iedereen het geld terug, als ze al betaald hebben.

Namens de gastvrouwen,
Nel Smoor